350 социално-слаби от Ген. Тошево ще получат хранителни продукти от ЕС чрез БЧК

Стартира акцията на Български червен кръст в Генерал Тошево по раздаване на продуктите от хранителната програма на Европейския съюз, съобщиха от кметството.

350 социално-слаби от Ген. Тошево ще получат хранителни продукти от ЕС чрез БЧК

350 са жителите на общината, които имат право на помощи по линия на безвъзмездната дарителска помощ. Вече е открит пункт за раздаване на продуктите. Той се намира на първия етаж в сградата на Общинска администрация и ще работи до 24 април.


Хранителните пакети за уязвими групи включват 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг; рибни консерви – 1,120 кг; грах – 3,200 кг; лютеница – 2 кг; доматено пюре – 0,800 кг; бисквити – 1,200 кг и мед – 1 кг . Общо ще получат по 6, 320 кг хранителни продукти.

Право на помощ имат лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление, майки (осиновителки), лица и семейства, получили еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас, лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, лица с установени 90 % трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки и др.

Повече информация за акцията можете да намерите на интернет-страницата на БЧК.