Мотоклуб "Орлите" – Добрич със състезатели на Републиканския шампионат по мотокрос

От началото на 2018 година Мотоклуб "Орлите" е вече и със спортен лиценз, издаден от Българска Мотоциклетна Федерация. На Републиканския шампионат по мотокрос "Орлите" ще бъдат представени от двамата състезатели – Боян Янков и Ангел Ангелов.

Мотоклуб "Орлите" – Добрич със състезатели на Републиканския шампионат по мотокрос



Първата „среща“ с мотор на Боян Янков е на 10 годишна възраст с отдавна забравеният модел Рига. Оттогава се поражда и любовта му към мотоциклетизма. Започва състезателната си кариера през 2011 година и от тогава печели отличия на състезания в Змеево, Главиница, Дичево, Бяла, Русе, Кичево и др. Боян Янков се състезава в дисциплина "Мотокрос", клас МХ с "Кавазаки" KX450 F. 


Ангел Ангелов е състезател от 2006 година, но започва да кара мотор от 12-годишна възраст, учейки се на "Симсон" S50B. През 2007 година става републикански шампион в клас "Супербайк 1000". Поради многото си  контузии Ангелов обръща гръб на пистовите мотори и започва да се занимава с мотокрос. Ангел Ангелов се състезава в дисциплина Мотокрос, клас МХ сКTM SX350F модел 2017 година. 

За седма поредна година Републиканският шампионат по мотокрос ще стартира на мотополигон „Порой“, община Поморие.

Официалното откриване на Grand Prix Поморие 2018 ще бъде в неделя, на 1 април 2018 г., от 10:00 часа, след което ще започнат и официалните стартове за сезон 2018 на Републиканския шампионат.

Това ще бъде първото от общо осемте състезания в шампионата, като традиционно домакини след черноморския кръг ще бъдат мотополигоните в Севлиево, Левски, Самоков, Троян, Благоевград и Айтос.

Мотополигон „Порой” е едно от най-атрактивните и трудни трасета за мотокрос в България, като неговата пясъчна „настилка” е огромно предизвикателство за състезателите от всички класове. В Grand Prix Pomorie 2018 заявки за участие са подали над 100 състезатели от България, Румъния, Молдова и Гърция, които ще се състезават в класовете МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ.