Промениха статута на сградата на СОУ „Дора Габе”, читалище „Добрич 2017” проявява интерес към нея

Статута на сградата на бившото СОУ „Дора Габе” в Добрич от публична общинска собственост в частна общинска собственост промени със свое решение Общинският съвет на проведеното днес заседание.

Промениха статута на сградата на СОУ „Дора Габе”, читалище „Добрич 2017” проявява интерес към нея

По време на дебатите кметът Йордан Йорданов посочи, че към нея проявява интерес учреденото наскоро читалище „Добрич 2017”. Той подчерта, че никой не иска да продава сградата и допълни, че по-лошият вариант е тя да не се използва. Градоначалникът сподели, че читалището вече има дейност – на проведения наскоро благотворителен бал се е представила новосформирана група от местни ученици.


С решение от 2016 година ОбС даде съгласие да се отправи предложение до министъра на образованието и науката общинските училища СОУ “Дора Габе“ и СОУ “Любен Каравелов“ да бъдат преобразувани чрез сливане в СОУ “Любен Каравелов“. Със същото решение имотите и вещите на СОУ “Дора Габе“, освободени в резултат на преобразуване на учебното заведение, е разпоредено да бъдат използвани за образователни, здравни, социални и хуманитарни дейности.