Произведения от стъкло и керамика представя изложба в „Двореца”

При изключително голям интерес протече откриването на изложбата "Изкуството в Двореца - вдъхновение".

Произведения от стъкло и керамика представя изложба в „Двореца”

Събитието, което се превърна в истински празник на изкуството, отбеляза успешното завършване на дейностите по проект “Модерен дизайн – Чехия- Словакия -България”, финансиран по програма на Европейския съюз Erasmus+. Партньори по проекта са Държавен културен институт Културен център “Двореца” – Балчик, Училището по стъкларство, живопис и промишлен дизайн – гр. Валашске Мезиржичи в Чехия и Училището по изкуства – гр. Тренчин в Словакия.


Ексопзицията представя произведения от стъкло и керамика, изцяло инспирирани от „Двореца” в Балчик. Творбите са продукт на поредица художествени пленери, които двете училища проведоха в България на територията на Архитектурно-парков комплекс "Двореца" от началото на проекта през октомври 2016 година до сега.

Сред официалните лица на събитието бяха почетният консул на Словакия във Варна Едита Благоевова, директорът на Училището по стъкларство, живопис и промишлен дизайн във Валашске Мезиржичи Дана Будаьова, областният управител на Добрич Красимир Кирилов и Димитрин Димитров – зам.- кмет на Балчик.