Задържаха под стража наркодилър от Долина, заловен с над 300 грама амфетамин

Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 53-годишния Т. П. от село Долина, разследван за притежание на наркотици.

Задържаха под стража наркодилър от Долина, заловен с над 300 грама амфетамин

Мъжът, който живее в Добрич, е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР за това, че е държал с цел разпространение без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество - около 315 грама амфетамин.



Както Добрич онлайн писа, Т. П. бе задържан на 20 март около 22 часа в Добрич. В хода на извършена тогава проверка в него бе установено бяло прахообразно вещество с тегло над 300 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. 

В хода на съдебното заседание представителят на прокуратурата мотивира искането си за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда с високата степен на обществена опасност на деянието, като отбеляза, че става въпрос за голямо количество амфетамин, което е следвало да бъде разпространено сред голям кръг от лица.

Защитникът на обвиняемия акцентира върху чистото съдебно минало на задържания и оказаното от него пълно съдействие на разследващите органи и поиска спрямо мъжа да бъде взета мярка за неотклонение „домашен арест“.

Окръжният съд, след като прецени изразените от страните становища и материалите от делото, счете, че 53-годишният трябва да остане в ареста. Налице е обосновано подозрение за неговата съпричастност към извършеното престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от пет до двадесет хиляди лева, предвид което съществува реална опасност да се укрие с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия, посочва в мотивите си съдът. 

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.