Удължават зимния сезон до края на април

Зимният сезон ще бъде удължен, вероятно до края на април, а в момента той върви изключително успешно, това става ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Удължават зимния сезон до края на април

За първите два месеца на зимата – декември и януари, постъпленията от международен туризъм у нас се оценяват на близо 567 млн. лв. като са с над 15% повече спрямо същия период на миналия сезон. За същия период близо 895 хил. чужденци са посетили страната ни или със 17% повече спрямо този период на 2016-2017 г.



За създаването на системата ЕСТИ тя подчерта още, че е приоритет на ведомството още от втория кабинет Борисов. По думите на Ангелкова година и половина е имало обжалвания от фирми, които дори не са кандидатствали в конкурса за обществената поръчка, а министерството е длъжно да изчака съда, за да приключи цялата процедура. В единната система попадат всички места за настаняване. В момента комисията по конкурса работи и до месец и половина трябва да се произнесе, посочва министърът и допълва, че ако няма обжалвания, срокът в техническата спецификация е 6 месеца. Тя изразява надежда до края на годината системата да заработи.