Ученици от Каварна се представят като телевизионни водещи

Библиотеката при НЧ „Съгласие-1890” – гр. Каварна се превърна в импровизирано телевизионно студио, в което учениците от Iб и IIб клас при ОУ „Йордан Йовков” - с класни ръководители Галя Димитрова и Снежана Йорданова и възпитатели Даниела Николова и Мая Недялкова - проведоха свое предаване, наречено „Водните капчици” - по повод Световния ден на водата, който се отбелязва ежегодно на 22 март.

Ученици от Каварна се представят като телевизионни водещи

Двамата говорители на телевизията обявиха важните новини в този ден, а главният репортер смело вземаше интервю по темата от присъстващите. Еколозите, които гостуваха в предаването, показаха разнообразните качества и способности на водата, както и взаимодействието й с различни вещества – захар, готварска сол, пясък и др. В рекламните паузи децата изпълниха песните „Две калинки” и „Песен за водата”.


За финал госпожа Димитрова и госпожа Йорданова закачиха на всяко дете специална гривна, изобразяваща водна капка и отново изненадаха библиотекарите с поредните си полезни и чудесни ръчно изработени подаръци.