Общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов се срещна с членове на ТО на слепите

С членове на Териториалната организация на слепите в Добрич се срещна общинският председател на ГЕРБ Красимир Николов.

Общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов се срещна с членове на ТО на слепите

Председателят на териториалната организация Живко Бохоров сподели проблемите, пред които членовете й са изправени. Той припомни, че преди година са направили предложения пред общинската администрация за осигуряване на достъпна архитектурна среда в града. Сред тях е и монтиране на звуков сигнал на част от кръстовищата в града. Настояват първоначално това да бъде направено на местата, които са в близост до клубовете на незрящи в Добрич. Другите им искания са за тактилни пешеходни пътеки около жп гарата, автогарата, до КАТ,  за звукова сигнализация на местата с интензивно движение на хора със зрителни увреждания. От ТО на слепите настояват още да не се допуска неправилно паркиране на автомобили върху тротоарите, тъй като това възпрепятства придвижването им. Искат парапети на обществените места, където има повече от две стъпала и т.н. 



Членовете на клуба още се надяват през годината в Програмата за капиталови разходи на Общината да бъде включено искането им за ремонт на покрива на общинската сграда, където се помещават, тъй като той не е по силите на организацията.

Маестро Георги Събев - ръководителят на фолклорна група „Светлина” към ТО на слепите, със заслужена гордост показа многобройните награди, на които формацията е носител. Той и членовете на групата споделиха, че през последните две години не срещат подкрепа от Общината не само за участие в музикални форуми, но и за изяви на местна сцена. Формацията е носител на множество златни медали от Световния шампионат по фолклор, като два пъти е номинирана за голямата награда „Златен Орфей”.