Събрани са парите за операция за пострадалия при катастрофа в Лондон студент от Добрич

Събрани са необходимите парите, необходими за операцията на студента Александър Георгиев Атанасов от Добрич, който пострада при катастрофа в Лондон, съобщават близките му.

Събрани са парите за операция за пострадалия при катастрофа в Лондон студент от Добрич

Средствата, които надвишават необходимата сума, ще останат в касата на Червен кръст, за да бъдат използвани при други подобни случаи. 



Александър Георгиев Атанасов е втора година студент  в London School Business&Finance. В петък е пътувал за университета, когато автобусът му е катастрофирал. При инцидента има шестима ранени, единият от които е Александър. В петък трябва да му бъде направена операция на главата, но тя струва 10 000 паунда. Застраховката покрива едва 3000 паунда. Бащата на Александър е починал преди 15 години, а майка му Мария Атанасова е сътрудник в българското училище в Рим. 

Вчера бе отправен апел за спешно набиране на средства за операцията на момчето.  

„Искрени благодарности за солидарността на всички, които участваха в кампанията за събиране на средства за операцията на 21-годишният студент във Великобритания Александър Атанасов. Тези думи на признателност са от страна на семейството и близките на пострадалия младеж. Невероятно бързата реакция от страна на БЧК, добричката управа, журналисти, близки и приятели на българския студент в България и в чужбина, успяха да съберат необходимата сума за извършване на операцията. Благодарим за помощта, солидарността и доброто сърце на всички Вас“. Това написаха в писмо до медиите семейството и приятелите на Александър.