До 30 април подаваме данъчни декларациите за облагане на доходите

3862 добруджанци декларираха доходите си за изминалата година пред Националната агенция за приходите /НАП/ в Добрич от началото на данъчната кампания.

До 30 април подаваме данъчни декларациите за облагане на доходите

Все повече от тях предпочитат да контактуват с Агенцията по електронен път, 1998 от формулярите са подадени с електронен подпис или персонален идентификационен код, което представлява 52% от общо подадените годишни декларации. 



От НАП напомнят на гражданите, че освен по електронен път, данъчните си декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ гражданите могат да подадат като препоръчана пратка с обратна разписка във всяка пощенска станция или да бъдат директно входирани в 12 пощенски станции на територията на областта, където безплатно могат да получат и необходимите формуляри. 239 добруджанци са ползвали услугите на „Български пощи“, за да декларират доходите си от началото на данъчната кампания през тази година .

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 г., в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълват само кода за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.