Десетокласничка от ЕГ „Гео Милев“ с първа награда на национално състезание по немски език

Първо място на национално състезание по немски език спечели Мартина Станимирова – ученичка в 10 а клас на езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич.

Десетокласничка от ЕГ „Гео Милев“ с първа награда на национално състезание по немски език

Състезанието се проведе преди около месец, но резултатите излязоха сега. Мартина има най-голям брой точки от всички участници – 104, 25. Според изнесеното класиране тя дели първото място с ученичка от Благоевград, която обаче е със 102, 75 точки – толкова, колкото са и на класирания на трето място. 


Това бе националният кръг на състезанието и се проведе в София, сподели за Добрич онлайн Мартина Станимирова. Организатор на надпреварата по немски език е издателство КЛЕТ България ООД.

Това не е първият успех по немски език на десетокласничката. Миналата седмица тя участва на националния кръг на състезание, организирано от „Гьоте Институт“. От 70 участници е на 11 място. В събота е неделя пък се явява на националната олимпиада по немски език, организирана от Министерството на образованието и науката, резултатите още се очакват.

Мартина Станимирова е в Лайстунг класе на езикова гимназия. Нейни преподаватели по немски език са Надя Бакларова и Клементина Нешева.

Десетокласничката се изявява и в друга сфера, където също печели големи отличия – в поп и джаз пеенето. Тя е възпитаничка на Милена Пеева от СУ „Свети Климент Охридски“. Мартина е една от певиците на добричкото училище по изкуства, които в началото на месеца обраха наградите на четвъртия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна Палитра 2018” в Карлово. Талантливото момиче спечели две Гран при – самостоятелно в пета възрастова група и с квартет „Lady Stars”. През ноември м. г. пък стана носителка на две награди на международен конкурс в Москва.