С проект за реконструкция на седем улици в Добрич ще кандидатства Общината

С проектно предложение "Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич" ще кандидатства Общината по оперативна програма ”Региони в растеж”.

С проект за реконструкция на седем улици в Добрич ще кандидатства Общината

Очаква се на предстоящото си заседание Общинският съвет да декларира, че поема ангажимент да осигури устойчивост на проекта, като видът и предназначението на включените в него обекти няма да бъде променян за период не по-малък от 5 години. 



Намеренията на Общината са по проекта да бъде направена реконструкция на основна улична мрежа, създаване на качествени условия за отдих, игра и спорт, подобряване на безопасността и достъпността на градската среда, решения за благоустрояване и озеленяване на междублокови и вътрешноквартални пространства, съответно за обекти общинска собственост. Определени са седем улици в Добрич, както и подобекти към тях.

Това са ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ (от бул. „Добричка епопея“ до паркинга на хотел „България“, ул. „Георги Кирков“ (от ул. „Цар Петър“ до бул. „25 септември“), ул. „Капитан Димитър Списаревски“ (от бул. „Добруджа“ до ул. „Независимост“, ул. „Максим Горки“ (от ул. „Независимост“ до бул. „3 март“), ул. „Стоян Михайловски“ (от ул. „Любен Каравелов“ до ул. „Максим Горки“), ул. „Теменуга“ и ул. „Детелина“ (от ул. „Тракия“ до ул. „Роза“).