Александър Петров с поредно отличие в поетичен конкурс.

На XIII Национален поетичен конкурс „Жената – любима и майка” 2018г. гр. Свиленград, младият добрички автор Александър Петров бе отличен с трета награда в I-ва възрастова група (12г. - 18г.).

Александър Петров с поредно отличие в поетичен конкурс.

Тази година в първа възрастова група участваха 60 стихотворения от 47 млади поети, като броят им е двойно повече в сравнение с миналогодишното издание на конкурса, според организаторите от Община Свиленград, НЧ "Просвета - 1870" и Съюза на българските писатели.



По регламент участват поети, които не са членове на Съюза на българските писатели, разделени в две възрастови групи: от 12 до 18 години и над 18 години. Всички отличени получават грамоти, парични награди и юбилейния поетичен сборник с най-добрите стихове през 10-те години на конкурса, чието издаване е осъществено от община Свиленград с финансовата подкрепа на Министерство на културата. 

Творбите бяха оценявани от жури в състав: Боян Ангелов - Председател на Съюза на българските писатели, Боряна Станева от Свиленград - дългогодишен участник в конкурса и Атанас Звездинов – автор на 31 книги /поезия и проза/ и съставител на 14 антологии. Почетен член е поетът Ивайло Балабанов.