Общуването от сърце между родители и деца ще представи семинар в СУ „Св. Кл. Охридски“

Семинар "Общуване без агресия" организира СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич, съобщават от учебното заведение. Лектор ще бъде Емилия Илиева-Крайнова.

Общуването от сърце между родители и деца ще представи семинар в СУ „Св. Кл. Охридски“

Семинарът ще представи метода на американския психолог д-р Маршал Розенберг за общуването от сърце между родители и деца и принципите на емпатичното свързване. Целта на инициативата е да подпомогне родителите да отглеждат и възпитават своите деца като зачитат както техните, така и своите потребности. Семинарът ще покаже на родителите как да предадат умението на децата си да общуват чрез уважение, зачитане, съпричастност, разбирателство и сътрудничество, как да развиват в тях емоционална грамотност. 



Някои от въпросите, които ще бъдат разгледани са: Как да изграждаме качествена връзка с децата си, Как да слушаме децата без да ги осъждаме, Как да изграждаме семейна култура на сътрудничество, Как да разрешаваме конфликти, така че потребностите на всички да са зачетени, Как да възпитаваме децата си без наказания, заплахи, етикети и похвали, Как да заменим „Трябва” с „Аз избирам”, Как да се подкрепяме в ролята си на родители.

Емилия Илиева-Крайнова е обучител по ненасилствена комуникация и емпатия. След раждането на дъщеря си (4 г. 6 м.) започва да работи активно с родители и деца, за да предава ценността на емпатичното свързване към все повече семейства.

Семинарът „Общуване без агресия“ ще се проведе на 3 април от 9.30 до 17 часа в СУ "Св. Климент Охридски".