Виртуален център ще осигурява връзка между младежи и работодатели в област Добрич и регион Констанца

Виртуален център за насърчаване на младежката заетост бе представен днес на провела се пресконференция в залата на Община Каварна. Той е разработен в рамките на проект „Подобряване на условията за заетост на младите хора в сектора на туризма”, в изпълнение на договор, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ VA Румъния – България. Водещ партньор е Община Каварна.

Виртуален център ще осигурява връзка между младежи и работодатели в област Добрич и регион Констанца



Виртуалният център представлява уеб базирана платформа, която дава възможност на младите хора да намерят подходяща работа, а от друга страна помага на работодателите да открият кадри за съответно свободните позиции, които имат.  

Целевата група са младежи от област Добрич в България и регион Констанца в Румъния.


Планирано е , чрез този виртуален център да се дадат и 200 безплатни правни и бизнес консултации на младежите от целевия регион. Виртуалният център е направен двуезичен, за да могат румънските партньори да се възползват от неговата функционалност, също така работодатели , които оперират в туристическия сектор в област Констанца да могат да публикуват своите обяви и да намерят своите служители посредством тази уеб платформа.


Виртуалният център бе представен от Христо Панжаров - представител на фирмата изпълнител. Той заяви, че целта на  онлайн платформата  е да предостави много лесен и удобен начин на работодателите да публикуват своите обяви и на работниците да кандидатстват по тях. Той допълни, че сайта е изграден по най-новите технологии и е максимално изчистен . До него се стига до много бързо и удобно,  както от настолен компютър и  лаптоп , така и от мобилно устройство-  телефон и таблет.

Във виртуалния център можете да влезете на адрес  https://tourism-jobs-robg.com/.