С четири проекта за 800 000 лева кандидатства Община Тервел пред Местната инициативна група

Приключи приемът на проекти за публична инфраструктура в МИГ „Тервел-Крушари“, съобщават от Община Тервел. Мярката беше отворена за кандидатстване в продължение на месец.

С четири проекта за 800 000 лева кандидатства Община Тервел пред Местната инициативна група

Община Тервел внесе четири проектни предложения. Те са за обновяване на образователна и социална инфраструктура и за благоустрояване на градска среда.


Първото от тях е за изграждане на център за социални услуги в с. Безмер. Проектът предвижда реконструкция на сграда, в която сега се помещава личният лекар на селото и пощенския офис. Общата стойност на строителните работи е 165 509,49 лв. без ДДС. Ще бъде доставено професионално кухненско оборудване на стойност 76 969 лв. и автомобил за разнос на храна на стойност 22 000 лв. Центърът за социални услуги ще осигурява храна за възрастни хора от село Безмер, обяд за учениците в местното училище и храна за децата в детската градина. В него ще се разкрият работни места за 6 души.

Второто проектно предложение е за реновиране на откритата спортна площадка в основното училище в с. Нова Камена. То предвижда основен ремонт на съществуваща асфалтова настилка, полагане върху нея на акрилна ударопоглъщаща настилка, ограждане на игралното поле с четириметрова ажурна ограда , направа на чешма, обособяване на игрище за футбол на малко поле и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол. Стойността на инвестицията е 164 731,93 лв. без ДДС.

Третото проектно предложение е за основен ремонт на площад „Старият дъб“. Става дума за вътрешната обособена част на площада,тази която граничи с жилищните блокове и търговските обекти под тях.Т я ще бъде изпълнена с вибропресовани бетонови павета. Този малък проект надгражда друг, по-голям, за който вече предстои изпълнение – този за пешеходната зона на същия площад. Той ще бъде изпълнен с гнайсови плочи. Стойността на инвестицията в МИГ е 99 339 лв. без ДДС.

Четвъртото предложение е за участъци от три улици в град Тервел - „Дунав“, „Пирин“ и „Тимок“. Общата дължина на уличната мрежа, която ще се ремонтира е 994 метра, а площта е 5237 кв. м .

Стойността на инвестицията е 272 845,27 лв. без ДДС. Общата стойност на инвестиционните работи за четирите проекта 801 391,69 лв. без ДДС.