МГЕРБ-Добрич отбеляза Деня на здравословното хранене

МГЕРБ-Добрич отбеляза Деня на здравословното хранене
Младежи ГЕРБ-Добрич организира среща на тема „Здравословното хранене като част от здравословния начин на живот“.

Тя се състоя в галерия „Георги Петров“. Лектор бе 21-годишната Анита Атанасова, която е завършила Професионална гимназия по туризъм - Добрич и Медицински университет - Варна. Бивш състезател е по художествена гимнастика.


Гости на срещата бяха народният представител Даниела Димитрова, общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов и областният координатор на МГЕРБ Живко Желязков.


„Както затлъстяването, така и гладуването са вредни. Трябва да се намери баланс в храненето“, сподели Анита Атанасова. Да се пие достатъчно вода, да се храним по едно и също време, да увеличим двигателната активност, да залагаме на сезонни плодове и зеленчуци, препоръча тя. Друг неин съвет бе винаги да носим у себе си нещо здравословно за хапване – ядки или плод, за да не се поддаваме на изкушенията. Анита Атанасова препоръчва вечер да отделяме 15-ина минути, за да подготвим храната си за следващия ден, като по този начин също се избягват нездравословните бързи храни.


Присъстващите споделиха опит и мнения по темата. Срещата завърши с дегустация на десерти без добавена захар, както и на хапки с пълнозърнест хляб със семена от чия.  


Срещата бе посветена на Деня на здравословното хранене - 7 март.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+