Две добрички деца триумфират в най-престижните конкурси в САЩ

Нанси Георгиева и Симеон Атанасов, възпитаници на спортен клуб „Алексия” в Добрич с ръководител Севдалина Мавродиева-Нейкова, спечелиха отличия в едни от най-престижните конкурси в САЩ.

Две добрички деца триумфират в най-престижните конкурси в САЩ

Нанси се класира за участие в най-голямото танцово телевизионно шоу в света "So you think you can dance ", в което се пробват хиляди танцьори. Поради липсата още на американски паспорт по закон не може да продължи напред.



Симеон спечели престижния балетен конкурс в Канзас, което му дава право да се бори за „Америкън Гранд При”, който е най-големият конкурс в Щатите по класически балет.

„Нанси и Симо израснаха пред очите ми – сподели за Добрич онлайн Севдалина Мавродиева-Нейкова. - Те бяха изключително работливи и талантливи, но не съм си и мечтала да ги видя толкова на високо!” .

Нанси се състезава за отбора на „Алексия” до 2016 година, носител е на 5 Световни титли. Заминава за Америка, където е приета да танцува в една от най-елитните школи в Бродуей.

Симеон участва на Световен шампионат с „Алексия” последно през 2013 година. На Европейски шампионат във Виена през 2016 година печели първо място. През 2014 година е приет в Националното училище по танцово изкуство в София, а от м. г. е в балетното училище в Канзас Сити.

„Всяка тяхна стъпка е вдъхновение за мен и децата на Добрич. Гордеем се с тях!”, не скри вълнението си Севдалина Мавродиева-Нейкова.