Радосвета Симеонова от клуб по лека атлетика "Добруджа-99" с шампионска титла от републиканския пробег „3 март”

Радосвета Симеонова от спортен клуб по лека атлетика "Добруджа-99" в Добрич спечели шампионската титла при жените на републикански шосеен пробег "3 март" в Мездра. Над 200 атлети от 15 клуба в цялата страна взеха участие в проявата, която бе посветена на националния празник и Освобождението на България и се провежда за 16-и път.

Радосвета Симеонова от клуб по лека атлетика "Добруджа-99" с шампионска титла от републиканския пробег „3 март”


Добричката лекоатлетка стана първа на 3 км. Тя участва за втора поредна година.

За Добрич онлайн Симеонова разказа, че жените са избягали 3 км или 6 обиколки, а мъжете, където убедително надделя Митко Ценов – 10 обиколки или 5 км. Класираните на първите три места бяха наградени от кмета на Мездра с медали и парични награди.


След пробега Радосвета Симеонова присъства на тържествена церемония в бижутерия "Рене де Клеър" в София. Беше й връчено брилянтно направено ръчно колие, носещо името Пътеводна светлина.

Тържественото откриване на състезанието, което се провежда в центъра на Мездра, започна с рецитал на ученици, които патрулираха и изнесоха програма „Четници”, каза добричката лекоатлетки.

За събитието в София тя разказа, че е било организирано в нейна чест от видни хора. „Това са изключително добри, интелигентни и влиятелни хора, които търсят и помагат на спортисти, в които виждат потенциал за развитие”, сподели Симеонова. И допълни, че присъстващите на събитието са се съгласували, за да й предложат най-доброто за израстването й. Те изразили своята гордост и възхищение и й пожелали още много бъдещи успехи и постигане на поставените цели.