Приет е бюджетът на Асоциацията по ВиК за 2018г.

Проведе се Общо събрание на Асоциация по ВиК на обособена територия, обслужвана от „ВиК Добрич“АД.

Приет е бюджетът на Асоциацията по ВиК за 2018г.

В дневния ред на заседанието от главния секретар на Асоциацията Гинка Бухчева представи годишен отчет за дейността на АВиК за 2017 г. Финансовият експерт докладва отчет за изпълнението на бюджета на АВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК Добрич“ АД - гр. Добрич за 2017 година и предложиха бюджет за 2018 г. на АВиК.



На събранието присъстваха кметовете на Община Добричка Тошко Петков, на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, заместник-кметовете на Добрич Росица Йорданова, на Каварна - Йордан Йорданов и на Балчик Димитрин Димитров. На заседанието не се яви изпълнителният директор на ВиК-Добрич Тодор Гикински.

Приет е бюджета за 2018 г. на АВиК. Определената от държавата вноска и произтичащите от нея вноски на общините формират приходната част, с която са съобразени разходите. 

Приходната част на бюджета включва финансиране на текущата дейност от държавата и финансирането на текущата дейност от Общините.

Финансиране на текущата дейност от държавата, представлява средствата осигурени от бюджета на МРРБ в размер на 15 000лв., като определен размер на вноската на държавата в бюджета на асоциацията. Финансирането на текущата дейност от Общините – осигурени от бюджетите на съответните Общини съобразно процентното съотношение на гласовете им в размер на 27 857,14 лв. Като общата сума на приходната част е 42 857, 14лв.

В разходната част са включени работни заплати, задължителни осигурителни вноски, други възнаграждения и плащания на персонал и разходи за издръжка.  Общата сума определена за разходите за персонал и издръжка са в размер на 58 970, 20лв.

Общо необходимите средствата за 2018 година са в размер на 16113, 08лв., което означава, че средствата по банковата сметка на АВиК са предвидени да покрият част от евентуално извършените разходи през 2018г. Разходите от бюджета на Асоциацията ще се извършват до размера на бъдещите постъпления и преходния остатък от 2017г.