Президентът Радев поздрави четвъртокласничка от Добрич за разработено приложение на Андроид

Президентът на България Румен Радев лично поздрави Соня Генова – ученичка в 4 клас в СУ „Св. Климент Охридски”, и й пожела успех при връчването на годишните награди на Българската асоциация по информационни технологии.

Президентът Радев поздрави четвъртокласничка от Добрич за разработено приложение на Андроид

Най-добрите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2017 година бяха отличени на специална церемония. Соня Генова получи поощрителна младежка награда за приложение за Андроид за предметите в 3 клас, разработено от нея в края на миналата година.




В сайта си организаторите споделят, че тази година конкурсът отбелязва нов рекорд - за най-малък участник. Журито реши да поощри постижението на ученичката с плакет и грамота, а спонсорите на конкурса и фирми-членове на БАИТ осигуриха предметни награди. Соня Генова получи последен модел таблет, осигурен от ERP България, очила за виртуална реалност от Борика АД, както и раница от Мусала Софт. Наградата беше връчена от Весела Калъчева, изпълнителен директор на БАИТ.



"И в музиката, и в програмирането има математика. Добре построената програма е като едно произведение на изкуството", споделя Соня Генова, цитирана в сайта на СУ „Св. Климент Охридски”. 10-годишното момиче е в музикална паралелка в училището и свири на пиано.