Off Road състезатели от Добрич помагат на закъсали шофьори в снега

Аск Добрич и Off Road Dobrich – разходки от три години помагат на хора, закъсали с колите си в снежни бури.

Off Road състезатели от Добрич помагат на закъсали шофьори в снега


Мъже със седем Off Road джипа спасяват хора, хванати в зимен капан. Един от тях е Кристиан Тодоров. С него се срещнахме по време на спасителна акция на околовръстния път на Добрич. Той и неговите Off Road приятели помогнаха на закъсалата в големите преспи Нати Маринова. Тя се е подлъгала, че има коловози от трактор и е влязла в дълбоки преспи. 

Нати изказа своята благодарност и радост от това, че в нашия град има такива добросърдечни хора.


Някои от спасителите са Off Road състезатели, а самият Кристиан Тодоров има клас съдия от Международната федерация. „Ние сме на принципа - така или иначе ходим да горим нафта, по-добре да помогнем“, споделя той.


Кристиан разказа няколко истории от спасителните им акции. Една от интересните случки е била вчера - видял е двама старци да вървят пеша от с. Бранище към Добрич, качил ги е в джипа и ги е прибрал, които може би са щели да измръзнат. Той и неговите приятели са помагали също на дете да се прибере в селото, където живее. Издърпвали са от преспите дори и полицейска кола. „Понякога ни звънят късно вечерта, но въпреки това се озоваваме“, допълни той.


Днес са извадили повече от десет човека от снежния капан. Off Road героите призовават хората да не тръгват на път в това време.