Пазарът на коли в Добрич - жестока конкуренция, ниски цени и слабо търсене

Добричлийки търсят Опел Корса, мъжете са фенове на БМВ. 30 автокъщи работят на пазара на употребявани коли в 90-хиляден Добрич.

Пазарът на коли в Добрич - жестока конкуренция, ниски цени и слабо търсене

Ценита на колите втора употреба в нашия град от година са достигнали възможния минимум, е всеобщото мнение на собствениците на автокъщи в Добрич.

 

Търсенето на автомобили през тази година е по-слабо от миналата, водещ фактор при избора е цената, а не моделът, основно добричлии търсят евтини коли с цена 1 500 - 2 000 лева, коментира за Добрич Онлайн собственичка на автокъща. Все пак има и клиенти, които тръгвайки на пазар са се насочили категорично към определна марка. Добричлийки най-често твърдо са спрели своя избор на Опел Корса, а мъжете често директно питат търговците за БМВ.

 

Опел или Фолксваген, до 100 конски сили, с малък разход на гориво и малък данък. Това основно търсят добричлии според Красимир Георгиев - собственик на Автокъща Карина. След спада в цените заради кризата, от година няма промяна в стойността на колите, обясни той. Цените на пазара са в диапозона от 500 до 9 000 лева, но сделките над 4 000 лева са изключително голяма рядкост.

 

Основно автомобилите на пазара за употребявани коли в Добрич идват от Германия, има и от Италия, Холандия и Швейцария, установи Добрич Онлайн. Най-масово се предлагат 12-15 годинишни коли. Най-новите, които видяхме на автокъщите в Добрич, са произведени през 2005 г.

 

Каква част от покупките на автомобили в Добрич е дело на румънци не стана ясно. Собствениците на автокъщи са категорични, че те търгуват с българи, след което вече гражданите с пълномощно прехвърлят колата на северните ни съседи.

 

От бранша не са оптимистично настроение за своето бъдеще. Хората нямат финансовата възможност от преди кризата, банките трудно отпускат кредити, а на пазара в Добрич сме цели 30 автокъщи, коментираха търговците.

 

koli_dobrich_600