От ЧСУ „Леонардо да Винчи” започна в България осмото издание на „Spelling Bee”

За втора поредна година ЧСУ „Леонардо да Винчи“ в Добрич организира училищен кръг на националната надпревара по спелуване на английски език. То е част от Осмото състезание по правопис „Spelling Bee 2018”.

От ЧСУ „Леонардо да Винчи” започна в България осмото издание на „Spelling Bee”


Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта е да повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.


ЧСУ „Леонардо да Винчи” е първото сред 311-е училища в България, които провеждат училищен етап на състезанието. Днес в него се включиха 15 ученици от 5 до 8 клас.


След оспорвана битка между децата на първо и второ място се класираха Алекс Божилов и Сияна Илиева. 


„Много съм щастлив, че спечелих състезанието, не очаквах да стигна толкова далеч и за мен бе чест да играя”, сподели за Добрич онлайн първенецът Алекс Божилов. Той допълни, че много се вълнува за следващия кръг от състезанието и въпреки че се притеснява е убеден, че ще спечели.

Шампионите в днешната надпревара ще представят ЧСУ „Леонардо да Винчи” на регионалното състезание във Варна, което ще се проведе на 24 март. Най-добрите 33 ученици ще участват в националния финал на 28 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.


Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.