Дискутираха енергийното обновяване на обществени сгради в Генерал Тошево

В Община Генерал Тошево се проведе междинна пресконференция по проект „Енергийно обновяване на обществени сгради в гр. Генерал Тошево, област Добрич“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., Приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“.

Дискутираха енергийното обновяване на обществени сгради в Генерал Тошево

Проектът е на обща стойност 2 236 278 лв., от които  2 112 289 лв. за строително-монтажни работи, като основната му цел е повишаване на енергийната ефективност на публичната инфраструктура в Община Генерал Тошево.



В рамките на срещата, на която присъстваха представители на всички институции, включени в проекта, кметът на общината Валентин Димитров анонсира постигнатите до момента резултати. Под формата на презентация той открои по-съществените енергийно-ефективни мерки, внедрени по сградния фонд на шестте обекта. Градоначалникът отбеляза, че освен видимият ефект от изпълнението на проекта, вече се наблюдава и намаляване на разходите за отопление на обновените сгради, което е и основна цел на начинанието.

След  презентацията беше дадена възможност на присъстващите да изкажат своите мнения и становища по постигнатите резултати. Представителите на санираните сгради изразиха задоволство от извършените дейности и крайния ефект. Екипът за управление на проекта даде отговор на поставените въпроси, като гарантира, че всички дейности ще приключат в срок и с необходимото качество.