Марк Хамил ще получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

Американският актьор Марк Хамил, добил популярност с ролята си на джедая Люк Скайуокър от „Междузвездни войни“, ще получи 2630-та звезда на прочутата Алея на славата в Холивуд на церемония пред кино El Capitan. 66-годишният Хамил ще бъде „обезсмъртен“ на 8 март тази година.

Марк Хамил ще получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

Създателят на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас и актьорът Харисън Форд ще бъдат специални гости. Очаква се Лукас и Форд да изнесат реч по време на събитието на "Холивуд Булевард" в меката на американското филмово изкуство.


Роден в Оукланд, Калифорния, Хамил учи театрални изкуства в Колеж в Лос Анджелис. Той участва в няколко сериала, в които го забелязва Лукас и така се стига до участието му в „Междузвездни войни“ през 1977 година, преди повече от 40 години и останало в историята завинаги. В началото на 80-те години той продължава да играе и в следващите 2 части - „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на джедаите“. Актьорът се присъедини отново към актьорския състав на епичната сага и за последните два, излезли досега „епизода“ - "Силата се пробужда" (2015 г.) и "Последният джедай" (2018).

„Феновете на „Междузвездни войни“ ще подлудеят от факта, че техният идол ще бъде почетен със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Гордеем се, че прибавяме този невероятен актьор към нашата историческа Алея на славата“, заяви Ава Мартинес, продуцент на церемонията.

Източник: Радио 1 Рок