356 доброволци активно участваха в живота на БЧК в Добрич през 2017-а

356 са доброволците, участвали в дейността на Областния съвет на БЧК в Добрич през миналата година. От тях 254 са се включили в различни програми и проекти.

356 доброволци активно участваха в живота на БЧК в Добрич през 2017-а

Това стана ясно от отчета за дейността на организацията, който бе представен днес на нейното годишно Отчетно събрание. Сред гостите бяха председателят на Националния съвет на БЧК акад. Христо Григоров, областният управител Красимир Кирилов, ръководители на институции-партньори на БЧК и други. 



През м. г. една от основните дейности на ОС на организацията е социално-помощната, става ясно от доклада. В Добричка област са подпомогнати 8 405 души от различни уязвими групи – възрастни, самотни, болни, хора с увреждания, деца в неравностойно положение. Най-висок е делът на обхванатите в Оперативната програма за храни – 6 741 души. Извън хранителната програма са подпомогнати 678 самотни лица, 597 болни и 389 деца в неравностойно положение. С привлечен материален ресурс от общинските организации е оказана помощ на 521 души. 

ОС на БЧК има 102 са дружества в състава на 8 общински организации, се посочва в отчетния доклад. Най-много дружества има в Добричката общинска организация – 31, следва град Добрич със 17, на 3-4 място са организациите в Генерал Тошево и Тервел.