Двама нови участници на фермерския пазар в Добрич днес

На техните щандове ще откриете пречистено краве масло, известно в миналото като топено масло, ръчно приготвена паста и натурална горчица.

Двама нови участници на фермерския пазар в Добрич днес

Двама нови участници ще се включат във фермерския пазар в Добрич днес, 22 февруари.



Наталия Петрова ще представи нейният продукт Гхи от свободно пасящи крави в Източните Родопи. Това е пречистено краве масло, известно в миналото като топено масло. Такова пречистване се постига чрез бавна термична обработка, при която се изпарява водата, отделят се белтъците и протеините. Полученият продукт съдържа омегите 3 и 9, възприема се лесно на клетъчно ниво, превръщайки се в енергия за организма. Според различни източници, така пречистено, маслото подпомага храносмилането, усилва метаболизма, пречиства организма от шлаки. 

- Кирил Георгиев ще предлага неговите продукти – ръчно приготвена паста и натурална горчица. Пастата се приготвя от лимец или твърда пшеница и е разноцветна, като цветовете са добити от различни зеленчуци. Натуралната горчица е от цял и черен синап. За производството на продуктите се ползват български съставки като шарлан, натурален ябълков оцет и др. 

Фермерският пазар в Добрич се провежда всеки четвъртък от 10.00 до 15.00 часа пред часовниковата кула в АЕМО "Стария Добрич". Любителите на здравословния начин на живот могат да си закупят чиста храна от самите производители с гарантирано качество. Фермерският пазар е съвместна инициатива на Община град Добрич и кооперация "Хранкооп".