Списание „Българска Наука” обявява конкурс за статия „Обясни науката“

Конкурсът е за научнопопулярна статия, посветена на избран от автора актуален научен въпрос или тема от всички области на науката и техниката.

Списание „Българска Наука” обявява конкурс за статия „Обясни науката“

Участници в този конкурс могат да бъдат лица от всички възрасти и упражняващи всякакви професии.


Обемът е до 10 машинописни страници (допуска се известно надвишаване при необходимост). Тематика е по избор от автора изцяло съобразно компетентността, специалността и знанията му.

Статията следва да излага и обяснява избраната тема или въпрос, съчетавайки научно ниво и обоснованост с популярност и достъпност на изложението за широк кръг читатели – неспециалисти в съответната област. Това не изключва засягане на спорна и полемична за темата проблематика и представяне на различните, в т.ч. и противоречиви тенденции в областта. 

Броят на участниците е без ограничения, върху една статия може да работи екип, а може и да е създадена от едно лице. Юридически лица не се допускат. Отношенията между авторите, членове на екипи, се уреждат между тях.

Всички статии, с нежелано съдържание, а именно – псевдонаучни, призоваващи към нарушаване на действащото законодателство, с расистки характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), с подбуди към престъпления, дискриминация, лично или обществено опасни действия, съдържащи реклама или порнография, няма да се приемат и участниците, които са ги изпратили, ще бъдат дисквалифицирани.

Конкурсът ще продължи до 15.04.2018 г.

Материали и запитвания се изпращат на имейл admin@nauka.bg

Първата награда за най-високо оценена статия е SMART часовник. 

Първите 5 статии печелят колие или тениска по избор.

Най-добрите 10 статии печелят абонамент за списанието.

За повече информация (ТУК)