Достойно отношение и достойно заплащане поискаха служители на „Съдебна охрана”

Достойно отношение и достойно заплащане поискаха служители на „Съдебна охрана”
„Достойно отношение и достойно заплащане!” – с този призив служители на „Съдебна охрана” излязоха на протест пред Съдебната палата в Добрич, подкрепени от колегите си, които работят в Дирекцията по изпълнение на наказанията.

Основните им искания са за приравняване на заплатите им със служителите на МВР и за заплащането на специфичните условия на труд. Протестиращите отправят исканията си към Министерството на правосъдието, към Министерски съвет и към финансовия министър Владислав Горанов.
Заплащането в „Съдебна охрана” е с 200 лева по-ниско от това на служителите на МВР, а за специфични условия на труд вземат наполовина по-малко, посочи Добромир Мавродиев – зам.-председател на Синдикалното дружество в Добрич към синдикат „Охрана”. При увеличение на заплатите в МВР от 10% сега и още 10% догодина, разликата ще стане огромна, коментираха протестиращите.
Без охрана сега в Добричка област е следствието и някои общински прокуратури. Протестиращите настояват увеличението на възнагражденията им да бъдат включени още тази година в републиканския бюджет.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+