Задигнаха касичка за набиране на средства за болно дете

Касичка за набиране на средства в подкрепа на лечението на Александра Маркова от Добрич, която страда от Детска церебрална парализа и Епилепсия, е открадната днес, в деня на прошка, съобщи за Добрич онлайн майката на детето Стела Илиева.

Задигнаха касичка за набиране на средства за болно дете

Касичката била поставена в борса „Солаков” в близост до общински младежки център „Захари Стоянов”. Кражбата е извършена около обяд, в 13 часа от магазина се обадили на майката. На място е пристигнала полиция, иззети са камери, които са запечатали момента на извършването на престъплението. Касичката е била със снимка на Алекс и текст, който призовава хората да подпомогнат лечението й.
В борса „Солаков” продават мартенички, които аз съм изработила и в касичката се събират средствата от тях, обясни Стела Илиева. Тя разказа, че още когато е занесла мартеничките преди дни заснетият на камерата се увъртал и ги хвалил колко са красиви. „Единственото ми успокоение е, че са изработени от мен, а не става дума за дарени пари от добри хора”, коментира майката. Тя сподели, че това не е първият път, в който стават жертва на кражба. На два пъти е крадена количката на болното дете – веднъж в Добрич и веднъж в Пловдив. Стела Илиева се надява някой да разпознае крадеца и да сигнализира в полицията.
П. П. Снимката на извършителя на кражбата е свалена от записите и е с недобро качество, за което се извиняваме на читателите ни.