Обществен консултативен съвет ще подпомага дейността на ВиК в Добрич

Процедура за сформиране на състав на Обществен консултативен съвет стартира ВиК в Добрич, съобщават от водното дружество.

Обществен консултативен съвет ще подпомага дейността на ВиК в Добрич

Целта е гарантиране на равни възможности и прозрачност по въпроси, касаещи ВиК сектора. Съветът ще е консултативно звено към дружеството за формиране на позиции, становища, инициативи за решаване на проблеми от специалната компетентност на членовете на Съвета на директорите.
Кандидатите, желаещи да влязат в Обществения консултативен съвет, трябва да са с висше образование, да имат познания в сферата на няколко нормативни документа: Закон за счетоводството, Закон за устройство на територията, Закон за водите, Наредба № 4 за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи, Наредба № 7 за условията и реда за заустване на производствени отпадъчни води в канализационните системи на населените места, Закон за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги. Те трябва да могат да изготвят  прогнози, анализи и експертизи по проблемите на цялостното развитие в областта на ВиК сектора.
Общественият консултативен съвет се учредява по инициатива на членовете на Съвета на директорите на ВиК и ще осъществява своята дейност на доброволен принцип. Информация за одобрените кандидати ще се публикува на интернет страницата на дружеството. От там може да се информирате и за документите, които трябва да бъдат подавани от желаещите да станат членове на Обществения консултативен съвет.