23 деца се отглеждат в приемни семейства в община Добричка

Професионалните приемни семейства през 2017 година в община Добричка са 15, в тях се отглеждат 23 деца, съобщават от кметството.

23 деца се отглеждат в приемни семейства в община Добричка

В 7 от семействата има по едно дете, а в останалите 8 са по две. През м. г. четири деца са осиновени, а две са върнати при биологичните им родители. В края на 2017-а те отново са 23 и са отглеждани в 15 приемни семейства. Средствата, изразходвани за услугата за календарната година, са в размер на 175 371,81 лв.



През м. г. екипът по приемна грижа на Община Добричка извърши мащабна информационна кампания на терен, предостави информация на местните медии, положи много сериозни усилия за набирането на приемни семейства за осигуряване на здрава и добра среда, в която да се отглеждат децата в риск. Специален фокус на услугата е да стане устойчив модел, да се усъвършенства, разшири обхватът й и да се затвърди нейното предоставяне на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда. Акцент се поставя върху настаняването на деца до 3-годишна възраст.