Дават на съд директорка, издавала фалшиви дипломи

Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд 51-годишната директорка на основното училище „Христо Ботев“ в Кардам Недка В. с три обвинения за извършени деяния по член 311, ал. 1 от НК.

Дават на съд директорка, издавала фалшиви дипломи

И трите документни престъпления – съставяне на свидетелства за завършено основно образование, са извършени от подсъдимата като длъжностно лице в кръга на службата й. Официалните документи трябвало да послужат на тримата за издаване на свидетелства за правоуправление на МПС, за което се иска основна образователна степен, каквато те не са имали.



29-годишният Еджвит посещавал училището само в първи и втори клас. 37-годишната Демирка Ст. никога не е прекрачвала училищен праг, а 34-годишният Евгени Г. се учил в основно училище ’Христо Ботев“ в Кардам само до трети клас. Срещу удостоверените неверни обстоятелства, че тримата притежават свидетелство за основно образование, са им били издадени шофьорски книжки.

В хода на разследването на продължаваното документно престъпление от 2009 до 2013 год. подсъдимата Недка В. не се е признала за виновна. В момента тя е заместник-директорка на средно училище.

Предстои делото срещу подсъдимата да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.