20 изстрела по колата на каварненски съдия

В 7,55 ч. тази сутрин във варненската полиция е получен сигнал от 39-годишен варненец, че по колата му е стреляно. На място е изпратен автопатрул, който установява, че по личния автомобил на Димитър Димитров "Фолксваген Голф", паркиран пред дома му на ул. "Г. Кръстевич", има 20-ина попадения, най-вероятно от сачми.

20 изстрела по колата на каварненски съдия
Тъжителят, който е магистрат в Каварна, споделил, че около 1 часа е чул звуци, които оприличил на изстрели, но не е реагирал. Тръгвайки за работа установил, че по колата му е стреляно, съобщават от ОД на МВР - Варна.

Във връзка с днешното нападение срещу автомобила на съдия Димитър Димитров от Районен съд – Каварна, ръководството на Окръжен съд – Добрич и на Районен съд – Каварна, заявява безпокойството и възмущението си от това посегателство.

 


Съдиите от двата съда изразяват подкрепа и съчувствие към своя колега.

 

Надяваме се, в най-скоро време да бъде установен извършителят и причината за нападението, коментира председателят на Окръжен съд – Добрич Енчо Енчев. Двете съдилища ще окажат необходимото съдействие на органите на реда за изясняване на случая.

Съдия Димитър Димитров работи в Районен съд – гр. Каварна, от 2006 г., а преди това е бил следовател в Окръжна следствена служба – гр. Варна.

В Районен съд – Каварна, той гледа предимно наказателни дела.
За днес са били насрочени за разглеждане от него 6 наказателни и граждански дела.