668 проверки извършиха горските стражари за седмица

Общо 668 проверки извършиха служителите на Североизточно държавно предприятия през изминалата седмица, съобщават от там.

668 проверки извършиха горските стражари за седмица

153 от проверките тях са в обекти за добив на дървесина, 204 – на превозни средства, 267 – на ловци, а 44 – на други физически лица. На територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен в периода от 5 до 12 февруари служителите на СИДП са съставили 47 акта и 10 констативни протокола.



10 от актовете са при обход на горите в Добричка област. Шест от тях, както и седем констативни протокола са съставени от горските стражари при системните проверки в ДГС „Генерал Тошево”. Служителите на стопанството са установили незаконната сеч на общо 3 куб. м дърва за огрев. Конфискувана е каруцата, с която нарушителите се опитали да транспортират дървесината.

За нерегламентирано добитите 0,5 куб. м дървен материал служителите на ДЛС „Тервел” са съставили два акта. Толкова отчитат и колегите им от ДЛС „Балчик”, където бързата намеса на горските стражари е предотвратила незаконна сеч в стопанството. Нарушителите успели да добият не повече от 0,25 куб. м дърва за огрев, които са конфискувани.