Левски и унгарски крепости ще вдъхновяват децата да рисуват в галерията този месец

През февруари "Работилница за въображение" при Художествена галерия – Добрич предлага за децата и учениците разнообразни занимания.

Левски и унгарски крепости ще вдъхновяват децата да рисуват в галерията този месец

Във връзка със 145 години от гибелта на Апостола на свободата те ще научат повече за живота и революционната дейност на този велик  българин, за произведенията на изкуството, посветени на него, след което ще могат да нарисуват портрет или случка от живота на Левски.

Изложбата "Найден Петков - нежният класик" ще вдъхнови децата да сътворят свои интерпретации по картините на големия художник. На стативи в залата всеки ще може да интерпретира по свой начин избраната творба.

В работилницата този месец децата могат да изработят традиционната българска мартеница, с която ще зарадват близките си за Баба Марта.

"Майстори на графичните техники" е изложба, която ще бъде подредена от 15-ти. Децата ще имат възможност да се запознаят със същността на графиката и да видят колко много могат да постигнат само с черното и бялото.

От 22-ри февруари в Художествена галерия – Добрич ще гостува Унгарския културен институт с фотоизложбата "Унгарски крепости" - фотографии на Жолт Сабоки. Да рисуват древните исторически сгради е още едно предизвикателство за децата и учениците в нашия град.

Материалите са осигурени от галерията, а всяко едно занимание продължава един астрономически час.