За пореден път са намърсени терени до Зоопарка в Добрич

Снимки на замърсени райони, които се намират до Центъра за защита на природата и животните, публикува на страницата си във фейсбук Община град Добрич.

За пореден път са намърсени терени до Зоопарка в Добрич

Терените са замърсени за пореден път, защото отпадъците се изхвърлят безотговорно и недобросъвестно. Ние сме убедени, че всички искаме да живеем в чист и уреден град, но това зависи от нас, коментират от кметството. От там допълват, че ще продължат да публикуват снимки на терени, които се почистват и след кратко време отново са замърсени. „Вярваме, че гражданите на Добрич знаят как и могат да бъдат добри стопани“, споделят от Общината. И се обръщат с призив да пазим природата, да проявяваме самосъзнание и да учим децата си да изхвърлят отпадъците в контейнерите за смет, а не в градинката или междублоковото пространство. Всяка година се заделят значителни средства за почистване на нерегламентирани сметища, а те могат да се използват за изграждане или ремонт на детски площадки и благоустрояване на междублокови пространства, се посочва в публикацията.



Община Добрич изказва благодарност на гражданите, които се грижат за заобикалящата ги среда и не позволяват районите около тях да бъдат замърсявани. Това е начинът да бъдем отговорни и да се радваме на добрите примери, допълват от кметството.