ДФ „Земеделие“ в Добрич вече посреща фермери в ABC Center

Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ в Добрич вече посреща бенефициенти в нов офис, който се намира в ABC Center.

ДФ „Земеделие“ в Добрич вече посреща фермери в ABC Center

За кратко време новата модерна сграда се оформи като сърцето на земеделския бизнес в добруджанския град. В нея се намират Агенцията по вписванията, чийто клиенти често са земеделски производители, офисите на много аграрни фирми, търговци на препарати и водещи консултанти в сектора. Наблизо са също така ОД „Земеделие“, както и регионалната служба по безопасност на храните.



Всички бенефициенти и хората, които се интересуват от възможностите за финансиране в земеделието трябва да търсят регионалната дирекция на фонда на адрес булевард „Добруджа“ № 32 А, като експертите са разположени на пети и шести етаж. „Офисът ни се намира в центъра на областния град, а сградата разполага с обширен паркинг за 200 автомобила. Досега на бенефициентите на фонда от региона им се налагаше да паркират на оживена улица, която е основна артерия към промишлената зона.“, уточни за „Агрозона“ Ивайло Йорданов, директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ в Добрич. Екипът, ръководен от него излиза от стара сграда, която е започнала да пропада, стана ясно от думите му.

Над 3800 земеделски стопани се обслужват от областната дирекция в Добрич само като получатели на директни плащания. В местния офис вече са готови за предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони, с интерес се очаква вторият прием по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“.