Втори медал за Радосвета Симеонова на националния шампионат по лека атлетика

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" спечели бронза на 3 км. Тя подобри личния си резултат и на тази дистанция.

Втори медал за Радосвета Симеонова на националния шампионат по лека атлетика



Радосвета Симеонова продължава да пише история - два спечелени медала и два подобрени лични рекорда е равносметката от националния шампионат на България по лека атлетика в зала за жени за 2018-та година. Държавното първенство се проведе в столичната "Асикс Арена" вчера и днес.

След като първия ден Радосвета Симеонова спечели бронз на 1500 метра, днес тя се класира трета и на бягането на 3 км. Участничките бяха 26, като още след старта стана ясно, че медалите ще бъдат резпределени в спора между лекоатлетката на СКЛА "Добруджа 99", Диляна Минкина от клуб "Цвети Кирилова" и Маринела Нинева от Локомотив (Дряново).


До втория километър начело бе Радосвета Симеонова. В крайна сметка Диляна Минкина спечели титлата, Маринела Нинева се окичи със сребърния медал, а с личен резултат от 10.04 мин. талантливата и амбициозна спортистка от Добрич се класира трета.


С тези две класирания на почетната стълбица Радосвета Симеонова отново доказа, че се намира в отлична форма и комбинира много успешно скорост и издръжливост, като е сред елита на България в много и различни дисциплини на леката атлетика - от маратон и дори ултрамаратон, през спортно ходене и стипълчейз, до дистанции като 1500 и 3000 метра.

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич вече има 4 медала - 2 златни и 2 бронзови, от 4 участия през тази година.