Бронзов медал за Радосвета Симеонова на държавното първенство в зала

Лекоатлетката на СКЛА "Добруджа 99" се класира трета на 1500 метра. Това е трети медал за годината за нея от три участия. Впечатляващо е, че най-бързата българка на маратон е сред най-добрите както в дългите бягания, където най-важна е издръжливостта, така и на скоростните дистанции.

Бронзов медал за Радосвета Симеонова на държавното първенство в зала

В "Асикс Арена" в София днес и утре се провежда националният шампионат на България по лека атлетика в зала за мъже и жени за 2018-та година.



Много интересно и оспорвано бе бягането на 1500 метра при жените. Участничките бяха разделени в 2 серии по 9, като в по-силната, за определяне на медалистките, се състезава Радосвета Симеонова от СКЛА "Добруджа 99" - Добрич. Националната шампионка на маратон впечатли всички специалисти и зрители като показа, че освен с дългите бягане, отлично се справя и със скоростна дисциплина като 1500 метра.


Тя и другите 3 фаворитки - Силвия Георгиева от Евър (Варна), Диляна Минкина от клуб "Цвети Кирилова" и Симона Миланова от Дунав (Русе), се откъснаха на старта и първите хиляда метра тичаха заедно, а спорът между тях бе решен в последните 500. Радосвета Симеонова бе втора 100 метра преди финала, но тогава бе изпреварена от Диляна Минкина, която спечели битката за среброто. Със златото се окичи Силвия Георгиева.


Радосвета Симеонова заслужи място на почетната стълбица, постигайки личен резултат на тази дистанция - 4.38 мин., подобрявайки с 6 секунди най-доброто си постижение на 1500 метра.

Това е третият медал за Радосвета Симеонова за тази година, след като спечели първите места на 4-километровия новогодишен пробег в Правец и на полумаратон "Атанасовско езеро" в Бургас.

Следващият старт за Ради е утре, неделя, когато в столицата ще бъдат определени най-добрите лекоатлетки на България на 3000 метра в зала.