Избраха добричлия за най-добър баскетболен съдия в България

Баскетболна вечер организира за втора поредна година Българска Федерация Баскетбол. Церемонията по награждаването на най-добрите в този спорт се състоя снощи в хотел "Рамада".

Избраха добричлия за най-добър баскетболен съдия в България

Анкета в съдийската колегия и сред треньорите в България определи отново за най-добър съдия Венцислав Великов. Той изпревари в гласовете Мартин Хорозов, Владимир Цеков, Ивайло Ресиловски и др.



Венцислав Великов е на 34 години, от Добрич. Започва да се занимава с баскетбол в четвърти клас в СОУ "Дора Габе". Първият му треньор е Венета Великова - преподавател в училището. След това тренира под ръководството на Янаки Янакиев в бившата Ученическа спортна школа, в БК "Добрич", до 18-годишна възраст. Играе в баскетболния отбор на икономическата гимназия в Добрич, където завършва средното си образование и продължава в студентския тим на Икономически Университет – Варна. В морската столица завършва курс за съдии през 2003-та година. От 2010-та Венцислав Великов е съдия в Националната баскетболна лига, а от 2012-та е международен рефер, като е свирил мачове и на Европейско първенство.