Вкусни пчелни продукти за здравословен живот на Фермерския пазар в Добрич

Щанд със старателно събрани пчелни продукти от пчеличките на Медена къща Михови, с. Прилеп на Фермерския пазар в Добрич. Различни видове мед, прашец, прополис и пчелен мед със сусамов тахан могат да бъдат закупени.

Вкусни пчелни продукти за здравословен живот на Фермерския пазар в Добрич

Полина Милчева от Медената къща Михови обяснява, че един от най-полезните продукти, които се предлагат е апикомплекс . Той съдържа мед, прашец, прополис, пчелно млечице и търтееви личинки, събрани в едно.



Казва, че пчелният прашец също не е за подценяване. Той е белтъчната храна на пчелите, изключително богата на витамини и ензими. Един много ценен продукт.

На въпроса: Кой е любимият Ви пчелен продукт, Полина отговаря „Всеки различен член на нашето семейство предпочита различен мед. Кремообразният е любим на всички деца, защото е лесен за намазване и с приятна консистенция“.

Също така Полина споделя, че при покачване на температурата над 40 градуса, медът губи своите полезни свойства. Кристализираният мед е този, който е по-лечебен. Все пак природата ни го дава по този начин – добавя тя.