Среща между представители на протестиращите и ръководството на ВиК се проведе днес

Среща по инициатива на ВиК – Добрич с представители на протестиращите против увеличението на цената на водата и цялостната политика на дружеството се проведе днес. След събитието гражданите излязоха объркани, но обнадеждени, че ще бъде проведена следваща среща, в която ще участват кметовете на общините, граждани, медии и институции, и на която ще бъдат изложени трупаните с годините проблеми.

Среща между представители на протестиращите и ръководството на ВиК се проведе днес



На срещата присъстваха Тодор Гикински - изпълнителен директор на ВиК - Добрич, Детелина Николова - прокурист на ВиК - Добрич, членовете на борда на директорите на ВиК - Добрич Мария Тодорова и Саркис Караджиян, Красимир Кирилов - областен управител на Добрич, Красимир Николов - зам.-областен управител на Добрич и граждани.

Представителите на протестиращите граждани изказаха своите искания пред ръководството на ВиК – Добрич. Гражданите искат оставката на сегашния управител на ВиК Тодор Гикински и членовете на борда, цената на водата да не се увеличава, да бъде организирано публично обсъждане с участието на граждани, медии и институции, да се даде възможност на гражданите да участват във взимането на решения и да бъде назначен местен екип от  специалисти. Те изказаха и недоволството си от това, че информация за качеството на водата липсва.


След срещата, гражданите споделиха, че по-скоро са останали объркани. Двусмислени и недовършени отговори получиха те на всички, зададени въпроси. „Аз лично се опитах да задам доста пъти въпроси, но бях прекъснат”, заяви един от главните инициатори на протестите Йордан Йорданов. 

Резултатът от тази среща е, че ще бъде организирано публично обсъждане с участието на борда на директорите на ВиК, кметовете на общините и граждани, на която ще се обсъдят планове за оздравяване на дружеството и ще бъде предоставена повече информация.

Картата на града с обозначените улици, разкопани заради аварии, беше предадена на ръководството на ВиК - Добрич. Членовете му от своя страна поеха инициативата, съобразено с кмета на Добрич да започнат ремонт на улиците в града, които не са включени във водния цикъл.