Успешен дебют за Емо Ангелов на Мастърса по билярд на България

17-годишният добричлия постигна 2 победи на турнира на най-добрите в страната и преодоля груповата фаза.

Успешен дебют за Емо Ангелов на Мастърса по билярд на България

През почивните дни в билярд клуб "Bo & Bo" в Петрич се проведе годишният Мастърс на България. Участваха само 32-мата най-добри състезатели при мъжете за 2017-та от турнирите на Българска Национална Билярд Федерация. Сред поканените да участват бе и 17-годишният добричлия Емо Ангелов.



Той заслужи правото да играе на годишния турнир на най-добрите в България след като завърши на 18-то място в ранглистата на Българска Национална Билярд Федерация за 2017-та и достигна до финала на "Лонгони къп 2017" след 7 поредни победи в конкуренцията на 107 състезатели по билярд от цялата страна.

В Петрич Емо Ангелов продължи доброто си представяне.

Турнирът бе в дисциплината девета топка. В първия ден, в събота, се изиграха мачовете от груповата фаза. Участниците бяха разделени в 8 потока по четирима. В групите се играеше всеки срещу всеки.

В първия си мач на Мастърс Емо Ангелов загуби от поставения като водач на групата Красимир Кемешев. Срещата бе много оспорвана, но опитният пловдивчанин успя да спечели с 11:8. След това Емо Ангелов победи представителя на домакините Атанас Гюров с 11:7. Така се стигна до решителен мач за излизане от групата срещу Георги Фъртунов от клуб "Хот Шот" - Бургас. Състезателят на "Мистъри клуб" - Добрич спечели с 11:9 и се класира за фазата на директната елиминация в неделя. Жребият не бе благосклонен към Емо Ангелов и на 1/8-финал той се изправи срещу най-титулувания състезател в историята на българския билярд Станимир Русланов - рекордьор по републикански титли, постигнал много успехи и на международни състезания. Състезателят на клуб "BSD" - София се наложи с 13:4. Така Емо Ангелов се нареди на девето място в крайното класиране, което е отличен резултат за млад състезател при дебюта му на Мастърс.