Общината започва ремонтни дейности и възстановяване на падналия парапет на моста на бул. Добруджа

Ето какво обясни арх. Боян Коларов - заместник-кмет "Устройство на територията" на Община град Добрич:

Общината започва ремонтни дейности и възстановяване на падналия парапет на моста на бул. Добруджа

Парапетът е паднал по време на бурята в четвъртък, 18 януари. Борислав Борисов, директор на общинското предпирятие "Комуналстрой", веднага ме уведоми, аз бях на мястото и от първия момент планираме какви действия да предприемем с оглед на безопасността и на нашите технологични възможности.
В момента в двата края на повредата са сложени заграждения, за да информират, че не бива да се минава пеш по този участък. Има опъната и сигнална лента. От тук нататък предстоят ремонтните работи, които няма да се случат за ден-два. Мостът и парапетът са на повече от 30 години и повредата разкрива, че закрепването не е било замислено достатъчно сериозно. Вече имаме някаква представа как да процедираме, а в понеделник, 22 януари ще обсъдим идеята си с инженер-конструктор, за да започнем работата възможно най-скоро.
Каквото и да е конкретното констурктивно решение обаче, във всички случаи ще се наложи парапетът да се разглоби на съставните му части, а присъеднителните планки на колонките да се обработят против ръжда преди да започне обратният монтаж. Това ще отнеме време, включително и заради влагата, която ще забавя съхненето.