Областният управител ще проведе среща по повод внесения в КЕВР бизнес план от „ВиК Добрич“ АД

Във връзка с постъпила информация в Областна администрация от „ВиК Добрич“ АД, предстои Областният управител Красимир Кирилов да проведе работна среща по повод внесения в КЕВР бизнес план на дружеството.

Областният управител ще проведе среща по повод внесения в КЕВР бизнес план от „ВиК Добрич“ АД

Внесеното от дружеството становище е във връзка със засиления обществения интерес, проведения на 14.01.2018 г. протест на граждани и насрочен още един такъв – за 21 януари 2018 г. във връзка с бизнес плана на фирмата.



От дружеството информират Областния управител за темпа на покачване на цените на ВиК услугите за периода от 2012 г. до пределната цена, заложена в бизнес плана на фирмата за 2018 г.

Приложено цените на услугите в таблица:


 

От „ВиК Добрич“ се посочва, че подготовката за изготвянето на бизнес плана за развитие на дейността на фирмата като ВиК оператор за периода 2017-2021 г., е започнала през 2016 г. До момента бизнес планът е връщан за корекции пет пъти, информира „ВиК Добрич“. „Последният коригиран план е изпратен в КЕВР през ноември 2017 г. Очакваме комисията да излезе с решение за окончателните пределни цени до 09.02.2018 г.

Ръководството на дружеството предлага преди да се приемат окончателните пределни цени да се организира среща с Вас, с цел преразглеждане на така предложените пределни цени“, пише в Становището на дружеството.