Отворен за движение е пътят Добрич - Генерал Тошево

От Областно пътно управление информират, че е отворен за движение пътят Добрич – Генерал Тошево, като добавят, че всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия и апелират водачите да се движат със съобразена със зимните условия скорост.

Отворен за движение е пътят Добрич - Генерал Тошево

От ОД на МВР съобщават за едно пътно-транспортно произшествие с материални щети. Служители на Пожарна безопасност и защита на населението са се отзовали на два сигнала за пожар без материални загуби - запалени са били комини, и на девет повиквания за оказване на техническа помощ – отстраняване на паднали дървета на територията на областта. Пожарникари са помогнали и на линейка на Центъра за спешна медицинска помощ до село Славеево и са евакуирали закъсали коли до Безводица.



От Енерго-Про информират, че поради силния вятър има множество прекъсвания на изводи високо напрежение, което води до нарушеното електроснабдяване. Екипите на Енерго-Про Мрежи продължават да работят за възстановяване на електрозахранването на всички населени места.

От ВиК съобщават, че поради липса на електрозахранване по помпените станции, в град Добрич ще има нарушено водоподаване. Проблеми с водоподаването ще има и на територията на други общини.

В община Добричка е затруднено движението по третокласната и четвъртокласната мрежа, чието почистване се извършва и в момента.