Окръжният съд призна глоба, наложена на добричлия за превишена скорост в Германия

Окръжният съд призна глоба, наложена на добричлия за превишена скорост в Германия
Окръжен съд - Добрич призна решение, с което е била наложена финансова санкция от 120 евро на мъж от Добрич, заради извършено от него пътно нарушение в Германия.

28-годишният Айдан А. е бил санкциониран за това, че като водач на лек автомобил с добричка регистрация, пътувайки по провинциален път в землище Брухмюлбах, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места. Нарушението му било засечено на 17 август 2016 година, когато българският гражданин е шофирал с 87 км./час, при позволени в района 50 км./час. Заедно с глобата от 120 евро, той ще плати и направените разходи по производството в размер на 28.50 евро.


Делото в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено удостоверение от Федерална служба "Правосъдие" - Германия за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.


Тричленният съдийски състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената санкция и мъжът трябва да плати 290.45 лв., които са равностойни на глобата от общо 148.50 евро. След влизане на решението в сила, препис от него ще бъде изпратен на органите на НАП за изпълнение.


Делото беше гледано в отсъствието на санкционирания добричлия, който не е бил открит на адреса му за призоваване. Според представена пред съда справка мъжът е напуснал страната в края на 2015 г. и няма данни за завръщането му. В проведеното задочно производство срещу него, той беше представляван от служебен защитник.


Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+