За първи път билярдист от Добрич ще играе на Мастърса на България

Най-добрите 32-ма състезатели по билярд в България са поканени са участие на турнир в Петрич. Сред тях е и 17-годишният Емо Ангелов от Добрич.

За първи път билярдист от Добрич ще играе на Мастърса на България

Българска Национална Билярд Федерация ще открие новия състезателен сезон при мъжете с годишния Мастърс. Турнирът ще се проведе тази събота и неделя, 20 и 21 януари, в клуб "Bo & Bo" в Петрич. Участието е само с покани. Право да се състезават на Мастърса получават билярдистите с най-предно класиране в годишната ранглиста за 2017-та, като към тях се присъединяват и получилите квотите на федерацията и клуба домакин.



За първи път в 5-годишната история на Мастърса на него ще има добричко участие. За турнира в Петрич се класира 17-годишният Емо Ангелов. Той заслужи възможността да играе на годишния турнир на най-добрите в България след като завърши на 18-то място в ранглистата на Българска Национална Билярд Федерация за 2017-та. Най-големия си успех състезателят на "Мистъри клуб" - Добрич постигна на най-масовия турнир в България. Емо Ангелов достигна до финала на "Лонгони къп 2017" след 7 поредни победи в конкуренцията на 107 състезатели по билярд от цяла България.

11-класникът във ФСГ "Васил Левски" постига успехи в още един спорт - той е един от големите таланти в школата на футболен клуб Добруджа и е част от формацията за юноши старша възраст, която е убедителен лидер в първенството.